scris de :   Zac Poonen categorii :   Biserica
WFTW Body: 

În Coloseni 2:2, Pavel spune: "Mă rog ca să fiți uniţi în dragoste şi să căpătați toate bogăţiile plinătăţii de pricepere, ca să cunoașteți taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Cristos." Cuvântul "taină" apare de câteva ori în Noul Testament și se referă la un adevăr care poate fi cunoscut doar dacă Dumnezeu ți-l descoperă prin Duhul Său cel Sfânt. 1 Corinteni 2:8-10 afirmă: "Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său."

Există doar două taine numite "mari" în Biblie. Una este taina că Dumnezeu a venit în trup omenesc (1 Timotei 3:16): "Mare este taina evlaviei… „Dumnezeu a fost arătat în trup.”" Această taină este numită secretul evlaviei sau secretul trăirii unei vieți evlavioase. A doua taină este referitoare la biserică ca Trup și Mireasă a lui Cristos. Efeseni 5:31,32 spune: "... cei doi vor fi un singur trup. Taina aceasta este mare (vorbesc despre Cristos şi despre Biserică)." Biserica fiind un singur trup cu Cristos este a doua mare taină.

Avem nevoie de revelație de la Dumnezeu dacă vrem să înțelegem că Isus a venit în trup, a fost ispitit ca noi și a biruit orice ispită, și pentru a putea călca pe urmele Lui, biruind păcatul și zidind Trupul lui Cristos împreună cu alții care merg pe aceeași cale. Zidirea bisericii ca Trup al lui Cristos este cea mai măreață slujbă pe care o poate face cineva vreodată pe fața pământului. Nu există absolut nicio altă slujbă mai mare. Pavel și-a petrecut toată viața lucrând pentru a zidi această biserică.

Cei mai mari slujitori ai lui Dumnezeu sunt cei care lucrează împreună cu Cristos pentru a zidi biserica Lui. Este important să trăiești o viață evlavioasă; dar acest lucru nu este suficient. Trebuie să facem, de asemenea, ce a făcut Pavel - să zidim biserica. Pavel nu și-a petrecut viața făcând activitate de asistență socială. A-i ajuta pe cei săraci în chestiuni pământești este bine, dar asta nu va împlini scopul veșnic al lui Dumnezeu. Dacă doar faci viața oamenilor mai confortabilă, oferindu-le educație și tratament medical, în felul acesta doar le-ai netezit calea spre iad! Inițial, aceștia se îndreptau spre iad pe o cărare mai pietroasă, dar tu ai făcut acea cale puțin mai netedă. Pavel și-a dat seama că cea mai importantă dintre toate slujbele era să-i conducă pe oameni la Cristos, să-i conducă la o viață evlavioasă și apoi să-i zidească împreună într-un Trup. Aceasta este cea mai măreață slujire pe care o putem face vreodată fiecare dintre noi.

Îi respectăm pe toți cei care fac activitate de asistență socială și îi ajută pe cei săraci, în Numele lui Cristos. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți cei chemați să facă asta. Dar Pavel nu s-a implicat niciodată în aceasta - chiar dacă erau atât de multe nevoi sociale în lume, la vremea lui. Cei care îi ajută pe săraci pot primi onoruri pământești precum Premiul Nobel pentru pace. Dar Isus și Pavel nu ar fi câștigat niciodată premiul Nobel pentru pace. Nimeni nu dă premii Nobel celor care zidesc biserica.

În Coloseni 4:17, citim un îndemn minunat pe care Pavel i-l dă lui Arhip: "Ia seama să împlineşti bine slujba pe care ai primit-o în Domnul." Nu te preocupa cu slujbele pe care le-a dat Dumnezeu altora. El ți-a dat ție o anumită slujire. Concentrează-te pe aceasta și îndeplinește-o, cu orice preț. Pune-ți numele acolo în locul lui Arhip și ia acest cuvânt ca pentru inima ta. Când eram tânăr și am citit acest verset, mi-am pus numele acolo în locul lui Arhip și l-am auzit pe Domnul spunându-mi: "Ia seama la slujirea pe care ți-am dat-o și împlinește-o. Nu te abate de la ea făcând altceva." Vreau să vă spun tuturor: Nu vă abateți înspre activități de asistență socială, dacă Dumnezeu v-a chemat să zidiți o biserică. Nu sta în spatele unui birou ca director într-o organizație creștină, dacă Dumnezeu te-a chemat la o slujire profetică. Ia aminte la slujba pe care ți-a dat-o Dumnezeu și împlinește-o.