scris de :   Zac Poonen categorii :   Religious or Spiritual
WFTW Body: 

Înaintea răstignirii, Petru se lepădase de trei ori de DOMNUL. Acesta a fost apogeul unei perioade dezamăgitoare de trei ani şi jumătate în care fusese cu DOMNUL şi în timpul căreia se dovedise a fi mândru, auto-afirmativ, lipsindu-i rugăciunea. Totuşi, când DOMNUL a trebuit să-i încredinţeze lui Petru sarcina de a-I hrăni turma, El n-a făcut nicio aluzie la niciuna din acele slăbiciuni. El nici măcar nu i-a pretins să fie smerit şi evlavios în viitor şi să-L mărturisească cu îndrăzneală, făcând faţă chiar şi persecuţiei dacă era nevoie, de dragul DOMNULUI său. Nu, El nu i-a pus nicio întrebare de acest gen, deşi acestea sunt într-adevăr calificări pe care ar trebui să le căutăm într-un om duhovnicesc, mai ales în unul care e menit a fi un lider printre oamenii lui Dumnezeu.

DOMNUL ISUS a ştiut că o întrebare simplă va fi de ajuns. Dacă acea întrebare ar fi primit un răspuns corect, orice altceva ar fi urmat în mod automat. „Mă iubeşti tu mai mult decât orice altceva şi decât pe oricine altcineva?” (Ioan 21:15-17).

Dragostea pentru Hristos este adevăratul test al spiritualităţii oricărui om.

Dacă un om a dobândit un rang înalt în biserică, fie chiar şi acela de episcop, noi presupunem în mod firesc că trebuie să fie un om spiritual. Dar nu este neapărat aşa. Naşterea din nou şi dragostea pentru Hristos care decurge din aceasta - iată ce-l face pe un om să fie spiritual. Astăzi, este posibil ca un episcop al bisericii să nu fie nici măcar născut din nou. Nici deţinerea unui titlu academic teologic – sau a câtorva – nu este o garanţie. Nu, nici măcar parcurgearea unui seminar teologic serios nu-l va face pe un om spiritual! Poţi fii un lucrător creştin permanent sau pastor al unei congregaţii, dar aceasta nu te face să fii un om al lui Dumnezeu. Toţi, cu prea multă uşurinţă, tu şi eu, putem confunda prezenţa regulată la strângeri sau cunoaşterea biblică de profunzime sau zelul de nezduncinat pentru predicarea evangheliei drept semnele spiritualităţii. Vestimentaţia distinctivă şi o înfăţişare pioasă ne pot de asemenea înşela. Dar niciuna din aceste lucruri n-au vreo importanţă.

În ochii lui Dumnezeu, testul spiritualităţii autentice este un lucru şi unul singur: măsura dragostei tale pentru El. În cele din urmă, este ceva numai între tine şi DOMNUL.

El pune întrebarea: „Mă iubeşti?” şi tu eşti cel care trebuie să găsească răspunsul.

Traducerea în limba română: Maria Magdalena