WFTW Body: 

Nu înțelegem de ce Dumnezeu întârzie să răspundă la unele dintre rugăciunile noastre. Dar calea Lui este desăvârșită, și El ne face calea noastră desăvârșită (Psalmul 18:30, 32).

Isus a spus (în Fapte 1:7) că nu ne este permis să cunoaștem vremea când se vor petrece anumite evenimente, pentru că Dumnezeu a păstrat asta în propria Sa putere.

Anumite chestiuni aparțin numai lui Dumnezeu. De exemplu, omului nu i se permite:

  1. să primească închinare (Matei 4:10);
  2. să primească slavă (Isaia 42:8);
  3. să se răzbune (Romani 12:19);
  4. să cunoască momentul când se vor petrece anumite evenimente (Fapte 1:7).

Toate aceste patru sunt prerogativele lui Dumnezeu. Toți creștinii ar accepta cu ușurință punctul (1) și punctul (2) de mai sus. Mulți vor accepta și punctul (3). Dar oamenii spirituali vor accepta și punctul (4), la fel de prompt cum le acceptă pe celelalte trei. Așa că, atunci când Domnul întârzie să răspundă la unele dintre rugăciunile noastre pentru o lungă perioadă de timp, noi trebuie să acceptăm cu smerenie voia Sa.

Dumnezeu este încă pe tron și Își amintește întotdeauna de ai Săi, și El face ca toate lucrurile să lucreze împreună pentru binele nostru.

„Întotdeauna câștigă cine este de partea lui Dumnezeu - pentru el nicio șansă nu este pierdută. Voia lui Dumnezeu este cea mai dulce pentru el atunci când triumfă pe cheltuiala lui.”

Deci, haideți să continuăm „să stăruim în rugăciune și în propovăduirea Cuvântului” (Fapte 6:4). Atunci vom putea „să propovăduim Împărăția lui Dumnezeu și să-i învățăm pe oameni cu privire la Domnul Isus - fără nicio piedică” (Fapte 28:31).

Ape Vii Curgând din Noi

Există credincioși în nevoie pretutindeni în lume, care au nevoie să audă vestea bună a noului legământ. Credincioșii din multe țări sunt exploatați în zilele noastre de predicatorii care umblă după banii lor și de lideri de cult care îi domină. Suntem chemați să proclamăm libertatea tuturor acestor credincioși înrobiți.

Pentru a cunoaște unde să ne ducem, trebuie să fim sensibili la călăuzirea Duhului (Isaia 30:21). Se apropie vremea când mulți credincioși nu vor dori să audă adevărul. Așa că trebuie să fim gata să predicăm Cuvântul în orice moment - când ne este confortabil și, de asemenea, când nu ne este confortabil (2 Timotei 4:2, 3).

Haideți să revendicăm promisiunea lui Dumnezeu și să credem că „ape vii vor curge din biserica noastră în toate direcțiile - spre răsărit și spre apus - pe tot parcursul anului” (Zaharia 14:8).

Dar cum vor curge acele ape vii din noi către alții?

În Psalmul 23:5, citim: „paharul meu este plin de dă peste el”. Cuvântul ebraic original folosit acolo pentru „dă peste el / se revarsă” este „revayyah”. Acest cuvânt este folosit (în ebraică) doar într-un singur alt loc din Biblie - în Psalmul 66:12, unde este tradus ca „loc al abundenței”.

Prin urmare, concluzionăm că, pentru a ajunge în acest loc unde „paharul nostru se revarsă” cu ape vii, trebuie să trecem prin experiențele menționate în versetele anterioare Psalmului 66:12 - adică versetele 10 la 12, unde citim că:

- Dumnezeu ne va curăți ca argintul;

- Dumnezeu ne va aduce într-un laț (împrejurări strâmte);

- Dumnezeu va permite ca alții să pună asupra noastră poveri apăsătoare;

- Dumnezeu va permite oamenilor să încalece pe capetele noastre;

- Dumnezeu ne va pune într-un „foc” aprins (încercări de foc);

- Dumnezeu ne va pune apoi în „apă rece ca gheața” (fără „sentimente” ale prezenței Sale).

Cei care acceptă aceste discipline ale lui Dumnezeu în viața lor, vor descoperi în cele din urmă că paharele lor se revarsă în binecuvântare pentru alții. Slavă Domnului!!