scris de :   Zac Poonen categorii :   Bărbat
WFTW Body: 

Daniel a fost testat atunci când înțelepții nu au putut interpreta visul regelui, iar regele a dat o poruncă pentru a nimici pe toți înțelepții Babilonului (Daniel 2:1-13). Când Daniel a auzit acest lucru, a fost calm și a tratat situația cu mare înțelepciune (Daniel 2:14). Aici era un tânăr care avea o mare înțelepciune!

Cum a primit Daniel răspunsul la visul pe care l-a avut Nebucadneţar? Mai întâi de toate, el a avut credință că Dumnezeu i-l va dezvălui. El a mers la Dumnezeu. Și-a chemat prietenii (Daniel 2:17). Există o valoare extraordinară în părtășia în rugăciune, atunci când ne confruntăm cu o problemă care este prea dificilă pentru noi. Daniel a înțeles principiul de părtășie în rugăciune. El a fost un om al noului legământ trăind în vremea vechiului legământ. Atitudinea lui a fost, "Lasă-mă să nu mă rog pentru aceasta de unul singur. Lasă-mă să-mi i-au pe cei trei frați să mi se alăture și să ne rugăm împreună." Și s-au rugat împreună și a spus," Să-i cerem lui Dumnezeu să ne arate milă și să dezvăluie acest lucru pentru noi "(Daniel 2:18).

Ei au început rugăciunea lor, cu un timp de laudă. Acesta este întotdeauna un obicei bun. Ei au spus, "Lăudați pe Domnul pentru suveranitatea Lui. El este cel care determină cursul tuturor evenimentelor din lume. El este Cel care răstoarnă regi și stabilește alții pe tron. El este Cel care dă înțelepciune înțelepților și cunoștința oamenilor de știință. El este Cel care descoperă lucruri profunde și misterioase ... Îți mulțumim și te lăudăm Doamne, pentru că ne-ai dat înțelepciune și putere "(Daniel 2:20-23). Oricând veți găsi că nu puteți continua în rugăciune, trebuie să începeți a-L lauda pe Domnul. Gândiți-vă la măreția lui Dumnezeu și lăudăți-L - și veți descoperi cum atmosfera se înseninează imediat ..

Apoi, Dumnezeu a revelat visul și semnificația acestuia lui Daniel. Și s-a dus și a dat împăratului răspunsul, recunoscând, "Acest lucru nu se datorează inteligenței mele. Este pentru că Dumnezeu mi l-a descoperit" (Daniel 2:30). Daniel a fost un tânăr smerit care a fost dispus să dea lui Dumnezeu toată slava. Dumnezeu dezvăluie adevărurile Lui la astfel de oameni.

Daniel a fost testat din nou, atunci când oamenii răi din acel regat erau geloși pe Daniel și au vrut să-l distrugă. S-au dus la rege și l-au făcut să dea o lege care era îndreptată în primul rând împotriva lui Daniel. Amenințarea era, "Dacă te rogi la orice alt dumnezeu, vei fi aruncat la lei" (Daniel 6:6-13).

Ce a făcut Daniel când a auzit că regele a dat această lege? El a îngenuncheat și s-a rugat. El se temea de Dumnezeu mai mult decât se temea de orice rege sau guvern. Și la fel cum apostolii au spus mai târziu, atitudinea lui Daniel prea a fost, "Trebuie să ascultăm mai degrabă de Dumnezeu decât de oameni" (Faptele Apostolilor 5:29). Deci, exact lucrul care porunca împăratului spunea să nu îl facă, l-a făcut. Nici o lege nu-l va opri din a se ruga Dumnezeului lui. El obișnuia să se roage mereu cu ferestrele sale deschide spre Ierusalim. Acum ar fi putut lua în considerare să se roagă cu ferestrele închise. Dar lui nu îi era rușine să fie văzut rugându-se singurului Dumnezeu adevărat, așa că a ținut ferestrele deschise. Nici nouă nu trebuie să ne fie rușine să fim cunoscuți în mod deschis ca ucenici ai Domnului Isus Hristos.

Și el nu s-a rugat doar o dată pe zi, ci de trei ori pe zi - așa cum a făcut întotdeauna. Acești funcționari geloși doar ce așteptau acest moment - și, de îndată ce l-au văzut pe Daniel rugându-se, l-au raportat regelui. Regele îl plăcea pe Daniel și a vrut să-l salveze. Dar oficialii i-au amintit că "legea mezilor și perșilor" nu putea fi revocată. Așa că a trebuit să-l arunce pe Daniel în groapa cu lei. Dar, după cum știm, Dumnezeu l-a protejat pe Daniel de lei.

Viața lui Daniel a fost o mărturie pentru oamenii din Medo-Persia cu privire la adevăratul Dumnezeu. Dumnezeu permite încercări să vină în viața noastră de asemenea, cu scopul de a manifesta mărturia noastră altora. Când îndurăm în persecuție și îi iubim pe persecutorii noștri, alții îl vor vedea pe Hristos în noi. Și dacă într-o zi trebuie să ne dăm viața pentru Evanghelie, haideți să o dam cu capul ridicat și un duh de laudă în inimile noastre Domnului, pentru că știm că Dumnezeul nostru este pe tron.