scris de :   Zac Poonen categorii :   Knowing God Ucenici
WFTW Body: 

Ioan capitolul 6 începe cu o mare mulțime (v. 2) și se termină cu 11 persoane (v. 70). Dacă vrei să știi cum să îmbunătățești calitatea bisericii tale și să reduci dimensiunea acesteia, poți învăța de la Isus în acest capitol. Desigur, cei mai mulți predicatori și pastori n-ar fi interesați de acest lucru, fiindcă ei sunt interesați totdeauna de creșterea numărului lor. Isus a fost un mare Maestru în îmbunătățirea calității și micșorarea cantității.

Dumnezeu a redus armata lui Ghedeon cu 99%, de la 33.000 la 300, înainte ca Ghedeon să poată avea prezența lui Dumnezeu cu el, care-l asigura de victorie. Dumnezeu întotdeauna Și-a realizat scopurile cu câțiva aleși. Aici vedem cum a făcut Isus. A predicat răstignirea împreună El (= mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu – v. 56). Aceasta i-a ofensat pe majoritatea oamenilor din această mare mulțime și cei mai mulți dintre ucenicii Săi L-au părăsit spunând: "Aceasta este o afirmație dificilă" (v. 60, 66). Și Isus nu le-a cerut niciodată la nici unul dintre ei să rămână.

Isus S-a întors chiar și către cei 12 care au rămas și i-a întrebat dacă voiau și ei să plece. Atitudinea lui Isus a fost: "Dacă cineva este ofensat de mesajul crucii și vrea să Mă părăsească, poate să plece. Nu-l voi opri. Dar Eu nu voi coborî calificările pentru ucenicie pentru a se potrivi gusturilor cuiva."

Ce biserici puternice am fi avut pe pământ dacă fiecare predicator avea această atitudine. Astăzi, predicatorii îi invită pe oameni să vină la Isus pentru a fi binecuvântați financiar și pentru a fi vindecați fizic. Cine nu va dori să vină la un "Isus" care îți oferă astfel de lucruri? Dar acesta este "un alt Isus". Mulți credincioși care nu predică prosperitatea tot cred că aceasta este semnul binecuvântării lui Dumnezeu asupra lor. Asta e o înșelăciune. Uitați-vă la multitudinea oamenilor de afaceri necinstiți din fiecare religie care fac bani și își imaginează că Dumnezeu i-a binecuvântat!

Există doar un singur semn al binecuvântării lui Dumnezeu – că te asemeni din ce în ce mai mult cu Hristos. Adevăratul Isus ne invită "să venim și să murim". Nu mulți sunt atrași de un astfel de mesaj. Acest lucru nu este surprinzător, fiindcă Isus a spus că doar puțini vor găsi calea către viață (Matei 7:14). Însă acei puțini vor zidi biserica. Ei se poate să se confrunte cu multă suferință și neînțelegere și necaz pe pământ, așa cum a spus Isus (Ioan 16:33). Dar vor face o lucrare pentru Dumnezeu pe pământ care rămâne pentru întreagă eternitate.