scris de :   Zac Poonen categorii :   Lider Bărbat
WFTW Body: 

Când Pavel i-a chemat pe prezbiterii bisericii din Efes pentru a-și lua rămas bun de la ei, observați ce le-a spus în Fapte 20:17-35. El le-a amintit că fusese cu ei timp de trei ani (versetul 31) și că le predicase zi și noapte. Trei ani sunt mai mult de 1000 de zile. Și astfel, dacă Pavel chiar a predicat de două ori în fiecare zi, așa cum pare să se înțeleagă aici, el trebuie să fi predicat peste 2000 de predici acolo.

Efes era locul unde avusese odată o mare trezire și unde creștinii și-au ars vechile cărți de magie și vrăjitorie care au costat aproape o jumătate de milion de rupii. Acesta era, de asemenea, locul unde batiste care atinseseră trupul lui Pavel au fost folosite pentru a vindeca pe bolnavi și a-i elibera pe cei posedați de demoni. Dumnezeu a făcut niște minuni uimitoare prin Pavel în Efes la o scară care nu fusese văzută nicăieri altundeva (Vezi Fapte 19:11,12,19). La sfârșitul tuturor acestora, despre ce le amintește Pavel prezbiterilor? Le amintește de predicile sale sau de minuni? Nu.

Pavel le spune să-și amintească de felul smerit în care trăise printre ei, din prima zi în care l-au văzut (Fapte 19:19). Chiar dacă ar fi uitat predicile lui, ei nu ar fi putut uita niciodată cum a trăit el printre ei. Viața lui avusese un impact permanent asupra lor. Ei nu ar fi putut uita niciodată compasiunea și simplitatea lui. Aveau să-și amintească că el lucrase din greu cu propriile mâini la facerea corturilor pentru a se întreține pe sine și pe colegii săi – astfel încât să nu fie o povară pentru ei și, de asemenea, pentru a fi un exemplu pentru alți lucrători creștini (Fapte 19:34,35). Ei nu aveau să uite niciodată că în cursul a toți acei trei ani, Pavel n-a dorit niciodată bani, sau daruri, sau chiar un nou set de haine, de la niciunul dintre ei (versetul 33)!

Pavel, de asemenea, le-a amintit cum le vestise TOT planul lui Dumnezeu fără compromisuri (Fapte 20:27). El nu fusese unul care să facă pe placul oamenilor, căutând popularitate pentru el însuși. El predicase pocăința și orice alt subiect nepopular, dacă era folositor pentru ascultătorii săi, chiar dacă unii au fost ofensați drept urmare (Fapte 20:20,21). Acestea sunt lucrurile pe care Pavel li le-a arătat.

Dacă păstorești o biserică timp de trei ani precum a făcut Pavel la Efes, și apoi pleci, ce își va aminti turma ta despre tine? Își vor aminti că ai fost un predicator impresionant sau un om smerit al lui Dumnezeu care le-a arătat prin viața ta, cum este Isus? Vor gândi despre tine ca unul care i-a atras mai aproape de Dumnezeu și i-a provocat să fie mai asemănători cu Cristos sau ca unul care i-a învățat cum să distribuie broșuri? Oricare ar fi darul sau chemarea noastră, acestea trebuie să curgă din izvorul interior al unei vieți ca a lui Cristos.

O persoană care are darul vindecării trebuie să-l folosească în felul în care l-a folosit Isus. Isus a fost un Om smerit care a trăit în mod simplu, a socializat în mod liber cu toți oamenii, a avut mare compasiune pentru cei bolnavi, și nu a luat niciun ban de la nimeni, nici înainte nici după ce îi vindeca. El i-a vindecat pe oameni fără plată. Dar n-am întâlnit niciodată nici măcar un "vindecător" de genul acesta în toată viața mea. Dacă întâlniți întâmplător pe cineva de genul acesta, vă rog să-mi spuneți, pentru că mi-ar plăcea să-l cunosc. Dar eu n-am întâlnit un astfel de om încă. În schimb, am întâlnit o mulțime de predicatori iubitori de bani care pretind că au darul vindecării și care îi înșală pe oameni cu trucuri psihologice! Lucrul trist din toate acestea este că bărbați tineri fără discernământ îi urmează pe acești înșelători și încep să caute o astfel de lucrare ei înșiși! Și, astfel, și următoarea generație se duce pe căi greșite. Aceasta este ceea ce mă întristează.

Dacă suntem chemați la o lucrare apostolică, sau la o lucrare profetică, sau la o lucrare de evanghelizare, sau la o lucrare de păstorit, sau la o lucrare de a da învățătură, indiferent ce lucrare ar fi, trebuie să o facem după modelul lui Cristos. Duhul lui Cristos trebuie să ne motiveze în fiecare chemare.

Dacă simți că ești chemat de Dumnezeu să păstorești o biserică, atunci fă aceasta după cum ar face-o Isus. Și fie ca impresia statornică pe care o lași asupra turmei tale să fie a unui om care a radiat de slava lui Isus.