WFTW Body: 

În 1 Tesaloniceni 4:1-8, Pavel vorbește despre curăție în domeniul sexual. 1 Tes. 4:4 ar putea fi tradus în două moduri posibile. Cuvântul "vas" aici (skeuos în greacă) ar putea să se refere fie la trupul nostru sau la soția noastră.

Prin urmare, ar putea să însemne: "Fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească trupul în sfinţenie şi cinste." Trebuie să învățăm să ne păstrăm trupul sfânt și curat, pentru că voia lui Dumnezeu este că noi trebuie să fim sfințiți (1 Tes. 4:3). Există multe domenii în care nu știm care este voia lui Dumnezeu. Dar acesta este un domeniu în care știm cu siguranță care este. A fi sfințit înseamnă a fi separat de tot ceea ce este păcătos, lumesc și neasemănător lui Cristos. Trebuie să învățăm cum să ne păstrăm trupurile libere de orice astfel de rău.

1 Tesaloniceni 4:4 ar putea, de asemenea, să însemne: "Fiecare din voi să ştie să-şi caute soția în sfinţenie şi cinste." Aceasta înseamnă că, modul în care îți alegi soția trebuie să fie unul sfânt și curat. Există multe moduri nesfinte în care oamenii încearcă să ia soții. Căutarea unei zestre este unul dintre aceste moduri nesfinte. Cauți o soție într-un mod sfânt, sau cauți calificări lumești atunci când cauți o soție? A căuta o soție "în aprinderea poftei", este a căuta o soție precum fac păgânii. Dar dacă vrei să-L slujești pe Dumnezeu, trebuie să cauți o soție care are aceeași dorință evlavioasă pe care o ai tu.

În 1 Tesaloniceni 4:6, Pavel continuă să spună că "nimeni nu trebuie să fie vreodată cu vicleșug față de fratele său în această chestiune." Aceasta înseamnă, "Nu deveni prea prietenos cu soția altcuiva", pentru că "Dumnezeu pedepsește pe cei ce fac acest lucru." Trebuie să fim foarte atenți în relațiile noastre cu sexul opus, pentru că trăim într-o societate astăzi care este foarte similară cu cea în care trăiau tesalonicenii, unde imoralitatea sexuală nu este considerată păcătoasă. Există, din păcate, multă imoralitate în rândul tinerilor din biserici și chiar în rândul lucrătorilor creștini în zilele de azi. Este important ca, în calitate de creștini, să fim diferiți de lume, și să avem o mărturie curată în acest domeniu. Trebuie să știi cum să-ți păstrezi trupul în curăție în acest domeniu. Altfel, Îl vei dezamăgi pe Domnul. Samson și David sunt exemple tragice de oameni care Îl cunoșteau pe Dumnezeu, care au eșuat. Sunt mulți ca ei în zilele noastre, de asemenea.