scris de :   Zac Poonen categorii :   Biserica Ucenici
WFTW Body: 

Trebuie să avem grijă să nu vorbim împotriva altor religii și a idolilor lor pe nume. De asemenea, nu trebuie să ne batem joc de aceștia. Isus n-a vorbit niciodată despre astfel de chestiuni. El a vorbit de cele mai multe ori despre ipocrizia celor care pretindeau că Îl cunosc pe adevăratul Dumnezeu.

Luați în considerare exemplul apostolului Pavel: Când se afla în Efes și predicase adevărul fără compromisuri, a fost o mare agitație în oraș. În cele din urmă, primarul orașului i-a chemat pe oameni și le-a spus: „Omul acesta nu a defăimat-o pe marea noastră zeiță Diana” (Fapte 19:37). Pavel L-a predicat pe Hristos. Dar el nu a denunțat zeii falși cărora oamenii din Efes li se închinau. Mesajul lui a fost unul pozitiv - că Hristos putea să-i salveze de păcatele lor. Nu a fost un mesaj negativ, de critică a zeilor lor falși și a idolilor lor. Asta a fost înțelepciunea Divină. Odată ce un om vine la Hristos, Domnul Însuși va face treaba de a-l elibera de idolii săi.

Aceasta este înțelepciunea pe care trebuie să o avem și noi. Nu trebuie să criticăm nicio religie, nici credințele sau practicile acesteia. NU acesta este mesajul nostru. Noi Îl propovăduim numai pe Hristos - Isus Hristos răstignit pentru păcatele noastre, înviat din morți, viu astăzi în ceruri și care va reveni în curând pentru a judeca lumea. Acesta este mesajul nostru - și îi chemăm pe toți să se întoarcă de la păcatele lor și să-L primească pe Hristos ca Domn și Mântuitor al lor. Dar NU forțăm pe nimeni să facă asta. Aceasta este ceea ce trebuie să predicăm - chiar și copilașilor. Trebuie să-i invităm să-L accepte pe Hristos, nu să-i constrângem. Dumnezeu dă libertate tuturor. Noi de asemenea trebuie să dăm oamenilor libertate. Când oamenii Îl primesc cu adevărat pe Hristos în viața lor, celelalte lucruri false din viața lor vor dispărea treptat după o perioadă de timp, pentru că Duhul Sfânt îi va convinge de păcat.

Chemarea noastră este să-L proclamăm pe Hristos ca singurul Mântuitor al lumii. De asemenea, trebuie să vorbim împotriva păcatului și să ne judecăm pe noi înșine și să expunem ipocrizia din mijlocul nostru în primul rând. Mulți frați și surori zeloși, dar neînțelepți, uneori numesc alte religii în cuvintele și rugăciunile lor în mod inutil. Trebuie să avertizăm astfel de oameni să fie atenți în ceea ce spun. Este mai bine să vorbim despre „necredincioși” decât să folosim numele unei anumite religii. Dumnezeu nu L-a trimis pe Fiul Său în lume pentru a osândi lumea, ci pentru a o mântui (Ioan 3:17). Chemarea noastră este să urmăm exemplul lui Isus și de aceea trebuie să căutăm întotdeauna să-i salvăm pe alții, nu să-i condamnăm.