scris de :   Zac Poonen categorii :   Tânăr Knowing God Ucenici
WFTW Body: 

În Matei 11:28-30, Isus a vorbit despre a avea odihnă și a avea o sarcină. Ca să parafrazez cuvintele lui Isus de acolo, El ne spunea să avem odihnă cu privire la toate sarcinile (poverile) pământești și să luăm sarcina Sa (jugul) asupra inimii noastre. Nu putem purta sarcinile Domnului până nu Îi dăm toate poverile noastre pământești („Aruncă asupra Domnului povara ta - lasă-L pe El să țină toate grijile tale” - Psalmul 55:22; „Nu te îngrijora de mâncare și de îmbrăcăminte. Dacă vrei să fii îngrijorat cu privire la ceva, fii îngrijorat cu privire la Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui” - Matei 6:31, 33 - Parafrazare).

Dacă mintea voastră este plină de anxietăți și griji cu privire la chestiuni pământești, veți fi ineficienți pentru Domnul. Fără îndoială, trebuie să te gândești la chestiuni pământești, dar nu trebuie să-ți faci griji pentru niciuna dintre ele. Doar acele lucruri care au valoare eternă ar trebui să fie o preocupare pentru inima ta. În acest fel suntem diferiți de oamenii de pe acest pământ. Nici măcar rezultatele examenelor tale de pe pământ nu au valoare eternă. Desigur, trebuie să-ți dai toată silința la acestea. Dar nu trebuie să te îngrijorezi niciodată cu privire la rezultat.

Dacă urmărești să ai rezultate de 100% în căutarea Împărăției lui Dumnezeu și a neprihănirii Lui mai întâi, atunci vei fi primul în veșnicie. Asta am ales și eu în urmă cu mulți ani.

Țefania 3:17 parafrazat spune: „Dumnezeu plănuiește în tăcere pentru tine, în dragoste”, în tot ceea ce se întâmplă. Iar Domnul ne amintește, de asemenea: „Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe după aceea” (Ioan 13:7).

În încheiere, permiteți-mi să vă încurajez încă o dată (așa cum îi încurajez pe oamenii de pretutindeni) să urmăriți smerenia și să aveți gânduri smerite despre voi înșivă. Asta nu înseamnă să aveți o stimă de sine scăzută sau să subestimați valoarea voastră pentru Dumnezeu ca și copii ai Săi sau valoarea darurilor și abilităților pe care vi le-a dat Dumnezeu. Sunteți copii ai lui Dumnezeu - astfel că nu există loc pentru stimă de sine scăzută. Dar, numai pe măsură ce realizezi că ești nimic înaintea lui Dumnezeu, El poate deveni totul în viața ta. Alții care te cunosc trebuie să-L slăvească pe Dumnezeu pentru ceea ce văd în tine. Aceasta va implica să renunți la propriile tale alegeri pentru a face doar voia lui Dumnezeu. Înseamnă să-I dai lui Dumnezeu gloria în orice moment pentru orice ți-a dat El și să te hotărăști să folosești tot ceea ce ți-a dat El numai pentru slava Sa.

Niciodată, niciodată să nu disprețuiți și să nu vă bateți joc de vreo ființă umană, oricare ar fi greșelile sau defectele sale. Dumnezeu dă har din belșug celor smeriți - iar progresul lor spiritual va fi fenomenal. Fie ca tu să umbli în smerenie, toate zilele vieții tale, așa cum a făcut Isus.