WFTW Body: 

Pavel vorbește despre „sfințenia care nu este o iluzie” (Efeseni 4:24 - traducerea biblică J.B. Philips). Aceasta nu vine prin înțelegerea doctrinei, ci prin Isus Însuși trăind viața Sa prin noi. Secretul evlaviei menționat în 1 Timotei 3:16 nu este doctrina despre Isus care a venit într-o fire asemănătoare cu a noastră, ci Isus Însuși care a venit într-o fire asemănătoare cu a noastră. Privind la Isus și nu la vreo doctrină, vom fi transformați în asemănarea Lui (2 Corinteni 3:18). Ține minte acest lucru toată viața.

Fiecare doctrină te poate duce în rătăcire: (1) dacă nu-ți ții privirea fixată pe Domnul Însuși, și (2) dacă nu-i iubești pe toți cei care Îl iubesc pe El, indiferent de grupul în care se află aceștia și de doctrina pe care ar avea-o. Însuși Isus este Capul bisericii care este Trupul Său. Dar dacă o doctrină devine Capul, atunci oamenii vor deveni farisei - și cu cât doctrina este mai curată, cu atât mai mari vor deveni fariseii! Amintiți-vă cuvintele imnului: „Odinioară era binecuvântarea, acum este Domnul”.

Imaginea pe care o prezentăm ca biserică trebuie să fie în concordanță cu imaginea pe care a prezentat-o Isus despre Tatăl - mai ales ceea ce vedem în Ioan 8:1-12, unde El a stat de partea femeii păcătoase care s-a pocăit, împotriva fariseilor religioși. Isus a predicat cel mai înalt standard de sfințenie propovăduit vreodată pe pământ și, totuși, El a petrecut timp cu cei mai răi dintre păcătoși (de exemplu, Maria Magdalena, căreia i s-a dat privilegiul de a fi prima care L-a văzut pe Domnul înviat). Niciodată nu i-a criticat pe astfel de păcătoși și nici nu le-a amintit de trecutul lor. Aceasta este și chemarea noastră ca biserică - să predicăm același standard de sfințenie pe care l-a predicat Isus și, totuși, să arătăm căldură celor mai răi dintre păcătoși și celor care au căzut, să-i atragem la El.

Biserica noastră este ca un spital, unde cele mai grave cazuri sunt binevenite. Toate pot fi vindecate. Nimeni nu trebuie să se simtă ca și cum el/ea este prea nenorocit pentru a fi ajutat. Unele biserici sunt ca niște cluburi în care cei bogați și cei mulțumiți de sine se întâlnesc. Dar vrem să fim un spital pentru cei mai răi dintre păcătoși.

Caută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui întotdeauna (Matei 6:33). Atunci vei propăși în tot ceea ce faci, iar Dumnezeu va lucra în numele tău ca un Viteaz Puternic (Ieremia 20:11). Aceasta este ceea ce am experimentat de-a lungul vieții mele.

Căutarea Împărăției lui Dumnezeu nu se referă în primul rând la evanghelizare sau la lucrarea misionară. Înseamnă să-L faci pe Dumnezeu Stăpânitorul vieții tale, să trăiești în orice moment sub autoritatea lui Dumnezeu și să permiți valorilor Sale cerești să aibă prioritate față de atracția banilor, față de plăcerile pământești și față de onoarea omului.

A căuta mai întâi neprihănirea lui Dumnezeu înseamnă să tânjești ca natura Lui să se manifeste în viața ta interioară și în fiecare parte a comportamentului tău exterior.

Fie ca acest adevăr să te cuprindă în toate zilele vieții tale! Iar când vei avea copii, trebuie să-i înveți și pe ei acest adevăr, pentru ca și ei să dobândească același rezultat în viața lor. În acest fel, generație după generație, Domnul va avea martori pe pământ până Se va întoarce.