WFTW Body: 

În Luca 1:34-35, citim că atunci când Gavril a venit la Maria, ea l-a întrebat în mod foarte natural: "Cum se va face lucrul acesta? Eu nu știu de bărbat. Cum poate o fecioară să aibă un bebeluș?" Îngerul i-a răspuns: "Duhul Sfânt se va coborî peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri." Duhul Sfânt întotdeauna ne aduce puterea lui Dumnezeu (Vezi Fapte 1:8 și 10:38).

Așa cum Duhul lui Dumnezeu S-a coborît peste Maria pentru a-L produce pe Isus în ea, la fel Duhul vine peste noi în primul rând pentru a-L produce pe Hristos în noi. Aceasta este cea mai clară linie directoare pe care o putem avea pentru a înțelege lucrarea Duhului Sfânt în viața noastră și în slujirea noastră pentru Domnul. Așa cum a luat timp pentru ca acel trup să crească în interiorul pântecelui Mariei, va lua timp pentru ca Hristos să devină evident și în viața noastră.

Maria s-a supus Cuvântului lui Dumnezeu și a zis: "Facă-mi-se după cuvintele Tale." (Luca 1:38). Sunt un mare admirator al Mariei (chiar dacă nu sunt un romano-catolic), fiindcă ea a fost o tânără atât de evlavioasă. Dumnezeu a privit pretutindeni în Israel pentru a găsi o tânără care era cu adevărat evlavioasă; și a găsit-o pe Maria, care avea, probabil, doar vreo 18 de ani la acel moment. Citește Luca 1:46-55 și vezi cât de matură este ea și cât de cufundat în Scriptură este cântecul ei. Este uimitor cât de matură poate deveni o persoană chiar și la vârsta de 18 ani, dacă se teme de Dumnezeu. Dumnezeu nu face greșeli în persoanele pe care le alege.

Maria știa că toți cei din Nazaret aveau să răspândească povești scandaloase despre ea când aveau să știe că era însărcinată. Nimeni nu avea să creadă că aceasta era lucrarea Duhului Sfânt. Și ea a fost dispusă să sufere acea ocară – să dea naștere trupului lui Isus din trupul ei. Acum, aplică asta în viața ta. Vrei să construiești trupul lui Hristos în orașul tău? Vrei onoare pentru asta sau ești dispus să suferi "ocara lui Hristos"? Dumnezeu nu-i sprijinește pe cei care caută onoare în lucrarea Lui. Astfel de oameni vor construi doar o congregație, nu trupul lui Hristos. Zidirea trupului lui Hristos va aduce întotdeauna ocară, neînțelegere, limbi clevetitoare și bârfe – așa cum a înfruntat Maria în Nazaret. Dar toate acestea nu au deranjat-o. Ea tot a dat naștere trupului lui Hristos. Și așa este și astăzi. Trupul lui Hristos Se va naște acolo unde oamenii sunt dispuși să "iasă afară din tabăra religioasă a creștinătății confesionale și să poarte ocara Lui".

Sunt sigur că Maria nu s-a plâns de circumstanțele dificile în care s-a găsit în acel grajd. Imaginează-ți dacă Maria ar fi fost ca unii din tinerii răsfățați de astăzi. Ar fi țipat la Iosif, spunând: "Ți-am spus că ar fi trebuit să ne începem călătoria cu două zile mai devreme. Iată-ne acum, fără nici o cameră disponibilă. Nu am nici o intimitate, deloc – și trebuie să-mi nasc bebelușul în grajdul acesta cu toată această murdărie în jurul meu. Ce soț iresponsabil ești," etc. Îți poți imagina pe Isus născându-Se într-o atmosferă de nemulțumire și bombănire de genul acesta? Dumnezeu nu ar fi permis asta. Astfel că El avea nevoie de o fată care nu s-ar plânge. De aceea a ales pe Maria să fie mama lui Isus – o pesoană care a învățat în tinerețea ei să fie mulțumită cu sărăcia și circumstanțele dificile. Și din acest motiv Dumnezeu nu a putut alege vreuna dintre celelalte fete din Israel.