scris de :   Zac Poonen categorii :   Biserica
WFTW Body: 

As vrea sa va arat ceva legat de lucrarea de profetie. In 2 Regi 3:15 cand Elisei a vrut sa afle voia lui Dumnezeu pentru ca sa poata profeti, a chemat pe cineva care sa cante la harpa. Cand muzicianul a inceput sa cante, mana Domnului a venit peste Elisei si a profetit cu putere. Vedem aici puterea muzicii evlavioase.

Si eu ma pot gandi la numeroase momente in viata mea cand, in timpul unor momente de lauda si inchinare duminica dimineata, mana Domnului a venit peste mine si mi-a dat un cuvant pe care nu il aveam inainte de intalnire. A fost putere in acea muzica unsa care a adus duhul profetiei peste Elisei.

Chiar si profetii au nevoie cateodata de ajutorul muzicienilor. De aceea cei care conduc muzica trebuie sa fie unsi. Nu trebuie sa fie doar buni cantareti. Trebuie sa fie unsi si sa aiba o inima buna. David a numit cantareti si muzicieni si acestia trebuia sa fie unsi. Unii dintre liderii muzicali, precum Asaf, a scris 12 psalmi minunati (Psalm 50, 73-83). Doi dintre liderii muzicali erau numiti vazatori (profeti) – Heman (1 Cronici 25:5) si Iedutun (2 Cronici 35:15).

Asadar, Dumnezeu are nevoie de muzicieni unsi ca sa-i incurajeze si sprijineasca pe profetii unsi. Asa este biserica intarita. Unii dintre voi poate nu sunteti chemati sa fiti profeti; poate sunteti chemati sa fiti muzicieni. Fiti muzicieni unsi!

Nu cred ca Elisei ar fi fost inspirat in acea zi daca harpistul ar fi incercat sa imite vreun stil de muzica lumeasca. Nu. Exista incarcatura in acea muzica. Exista muzica pamanteasca si muzica cereasca. Stii cand muzica este cereasca, pentru ca iti va inalta duhul sa Il lauzi pe Dumnezeu. Unele cantece te fac doar sa ii admiri pe muzicieni. Esti un muzician uns daca poti sa conduci poportul sa Il laude pe Dumnezeu si aduci duhul profetiei in adunare.