WFTW Body: 

Am citit despre un tânăr care s-a convertit, dar care nu era din toată inima pentru Domnul. Într-o zi acesta a avut un vis în care s-a văzut murind și intrând cer. Acolo a văzut cuvântul "IERTARE" scris peste înregistrarea vieții sale. S-a bucurat că a fost iertat și era în cer. Dar în cer a văzut unii credincioși cu o aură specială de slavă împrejurul lor. Ei erau martirii, care își dăduseră viața pentru Domnul pe pământ. Ei renunțaseră la tot pentru Domnul și pentru biserica Lui. Sacrificaseră bani, poziție, onoare, și tot ceea ce lumea prețuia. Acest om a văzut slava lor măreață în cer și i-a invidiat. Atunci Isus a venit la omul acesta în visul său și i-a spus că se va găsi totalmente în discordanță cu acești oameni glorioși pe care tocmai îi văzuse, fiindcă spre deosebire de aceștia, el trăise numai pentru sine însuși pe pământ. I s-a frânt inima când a auzit acest lucru și și-a dat seama că va trebui să trăiască cu amintirea felului său egoist de viață în toată veșnicia. A stăruit pe lângă Domnul să-i dea o a doua șansă. Dar Domnul i-a spus că nu exista nicio șansă după moarte. Apoi s-a trezit – și a fost recunoscător că era în viață și că tot ceea ce văzuse fusese doar un vis. S-a hotărât, în consecință, să-și trăiască restul vieții întru totul pentru Domnul și a devenit un mare om al lui Dumnezeu.

Dacă ai prețuit hrana spirituală pe care ai primit-o în biserică de-a lungul anilor, atunci vei aprecia biserica foarte mult. Ia în considerare cât de recunoscător ești pentru cei care te invită pentru o singură masă. Cu cât mai recunoscător ar trebui să fii pentru hrana spirituală pe care ai primit-o în mod constant, an după an, în biserică.

Sau gândește-te la această chestiune într-un alt mod. Să presupunem că ar fi cineva care a avut grijă de copiii tăi, i-a protejat de pericol, s-a îngrijit de ei când au fost bolnavi, i-a încurajat când au fost descurajați, și i-a ajutat cu studiile lor astfel încât să ia note bune. Și să presupunem că această persoană a făcut toate acestea nu doar pentru o zi sau două, ci pentru un număr de ani. N-ai fi recunoscător acestuia?

Ești cel puțin la fel de recunoscător bisericii pentru că îți protejează copiii? Un motiv pentru care mulți credincioși nu au crescut spiritual este pentru că nu au fost recunoscători pentru ceea ce au primit în biserică. Cei care s-au depărtat de biserică sunt cei care au fost complet nerecunoscători pentru tot ce au primit atât de nestingherit de atât de mulți ani în biserică.

În Luca 17:15, citim despre zece leproși care au fost vindecați. Dar numai unul dintre aceștia s-a întors la Domnul să-I mulțumească și să-L slăvească pe Dumnezeu. Când erau în nevoie, și-au ridicat toți glasurile cerând milă. Dar după ce au fost vindecați, nouă au fost complet nerecunoscători pentru binefacerea pe care au primit-o. Doar unul și-a ridicat glasul în mulțumire.

Trebuie să fi fost alte mii de persoane, de asemenea, care au fost vindecate în Palestina care nu s-au deranjat niciodată să-i mulțumească Domnului. Dar acest om samaritean s-a întors și I-a mulțumit Domnului. S-ar putea să-i fi spus Domnului ceva de genul acesta: "Doamne, ce viață diferită va fi viața mea în viitor, acum că Te-ai atins de mine. Mă pot duce în interiorul cetății. Mă pot întoarce la familia mea. Ai adus bucurie în viața mea. Nu vreau să iau niciuna dintre aceste binecuvântări ca și cum mi se cuvin. Îți datorez Ție totul și sunt profund recunoscător pentru toate binecuvantarile Tale asupra vieții mele".

Isus a apreciat omul pentru acest spirit de recunoștință pe care l-a manifestat.

Apoi Isus i-a dat ceva mai mult. I-a spus că credința lui îl mântuise. Acel lepros curățit a primit ceva mai mult decât doar vindecare de la Domnul. El primise deja vindecare. Dar fiindcă a fost recunoscător, a primit și mântuirea. Sunt sigur că îl voi întâlni pe acest samaritean în cer. Dar nu sunt sigur dacă îi voi întâlni pe vreunii dintre ceilalți nouă acolo. Când te întorci înapoi să-I mulțumești Domnului, primești ceva mai mult decât ce primesc alții.

Domnul este în mijlocul bisericii Sale, care este trupul Său pe pământ. Ne arătăm aprecierea pentru Domnul acum prin prețuirea trupului Său. Dacă nu apreciezi și prețuiești biserica, tu ești cel care vei fi păgubaș, nu biserica. Dumnezeu i-a binecuvântat foarte mult pe cei care au prețuit biserica și care au fost mulțumitori pentru ceea ce au primit de la biserică.