scris de :   Zac Poonen categorii :   Tânăr Spirit Filled Life
WFTW Body: 

Exista cinci motive principale pentru care multi credinciosi NU sunt botezati cu Duhul Sfant:

1) Au fost convinsi intelectual de vreun argument teologic de faptul ca au fost botezati cu Duhul Sant cand au fost nascuti din nou. Si, desi sunt infranti, fare putere, goi si fara roade, acestia continua sa creada aceasta inselare teologica.

2) Cred ca NU SUNT INDEAJUNS DE VREDNICI pentru a primi botezul cu Duhul Sfant. Adevarul este ca, cu cat mai nevrednic te simti si cu cat te vezi mai pacatos, cu atat esti mai potrivit de a primi Duhul Sfant – pentru ca darurile lui Dumnezeu le sunt date acelora care se simt cei mai nevrednici sa le primeasca. Daca te-ai pocait de pacatele tale nu conteaza cat de nevrednic sau de nepotrivit sau de nefolositor esti. Aleluia!

3) NU CRED ca Dumnezeu este un Dumnezeu bun – care da darurile Sale fara plata tuturor celor care I le cer. Acestia simt ca trebuie sa plateasca vreun pret – sa faca niste fapte bune, cum ar fi sa posteasca si sa se roage inainte ca sa poata primi.

Dar darurile lui Dumnezeu sunt date fara plata – fie ca este vorba despre iertarea de pacate sau de botezul cu Duhul. Nici unul dintre darurile lui Dumnezeu nu pot fi cumparate. Multi credinciosi cred ca si a avea credinta este un lucru dificil. Insa Isus a comparat credinta cu a bea (vezi Ioan 7:37,38...”SA BEA...CREDE”). A primi Duhul Sfant e la fel de usor ca a bea. Chiar si bebelusii stiu cum sa bea – si cei care sunt nou nascuti spiritual pot fi botezati cu Duhul Sfant. Asta se intampla in biserica primara – dupa cum citim in „Faptele Apostolilor”.

4) NU INSETEAZA. Nu sunt suficient de disperati. Isus a rostit pilda unui om care tot batea la usa vecinului sau, pana CAND A PRIMIT ce vroia. Apoi Isus a continuat spunand ca Tatal nostru ceresc de asemenea va da Duhul Sfant tuturor celor care au cerut, au cautat si au batut ca omul acesta (Citeste Luca 11:13 in contextul versetelor anterioare, incepand cu versetul 5).

5) ASTEAPTA O ANUME EXPERIENTA (vorbirea in limbi sau fiori etc), similara cu cea despre care marturisesc altii. Acestia nu sunt gata sa Il lasa pe Dumnezeu sa decida ce dar sau manifestare ar fi cea mai buna pentru ei. Duhul Sfant este primit doar prin credinta simpla.

Cere si vei primi (Gal.3:2; Luca 11:9-13). Nu astepta sentimente. Dar cere-I lui Dumnezeu sa iti dea siguranta ca L-ai primit. Lasa-L pe El sa decida cum iti va da aceasta siguranta. Nu ti-a dat El o asigurare ca pacatele ti-au fost iertate si ca esti copilul Lui? In acelasi fel, iti poate da o asigurare ca te-a umplut de Duhul Sfant. Nu de o experienta ai nevoie, ci de PUTERE (Fapte 1:8).

Asa ca: INSETEAZA – CREDE – SI PRIMESTE. Acum este timpul. Astazi e ziua salvarii.

"Duhul Domnului va veni peste tine, vei proroci cu ei si vei fi prefacut intr-alt om” (1 Sam.10:6).