scris de :   Zac Poonen categorii :   Foundational Truths
WFTW Body: 

Este scris în Col 3:15 – "Pacea lui Hristos să stăpânească în inimile voastre." Cum știi când te rătăcești? Cum știi când ai ratat voia lui Dumnezeu? Există un arbitru în interiorul inimii tale care să-ți arate clar. Ai văzut un meci de fotbal? Nu există niciodată un meci de fotbal fără un arbitru, fiindcă fără un arbitru toată lumea ar comite faulturi nestingherit. Dar atunci când există un arbitru, de îndată ce cineva face un fault, arbitrul suflă din fluier.

Să presupunem că joci un meci de fotbal și arbitrul suflă din fluier. Toată lumea se oprește din joc. Dar tu nu-ți faci griji cu privire la arbitru, și spui: "Asta e minunat! Acum că toată lumea s-a oprit, ia să mă duc și să înscriu un gol!" S-ar putea să marchezi tu un gol, însă arbitrul va spune: "Adu mingea înapoi. Nu există niciun gol pentru că tocmai ai comis un fault acum 2 minute, și nimic nu este luat în considerare până nu corectezi acest fault." Atunci trebuie cu umilință să aduci mingea înapoi și să corectezi faultul. Toate golurile tale nu sunt luate în considerare pentru că el a suflat fluierul.

Cum se aplică acest lucru în viața noastră de creștin? Când descoperi în conștiința ta că este suflat un fluier de către arbitru, ai făcut ceva greșit. Poate că ai vorbit într-un mod aspru soției tale. Sau a fost nedrept că ai luat acei bani. Odată ce este suflat fluierul, orice ai face pentru Domnul nu este luat în calcul. Domnul spune: "Întoarce-te, corectează acest fault întâi. Du-te și cere-i scuze soției tale. Nu face nicio evanghelizare, cere-i scuze soției tale întâi. Toate golurile pe care le-ai marcat nu vor fi luate în calcul."

Pacea lui Hristos să fie arbitrul tău. Dacă urmezi acest arbitru nu vei apuca niciodată pe căi greșite. Cât timp ai de gând să aștepți până ce asculți arbitrul? Ai văzut meciuri de fotbal în care jucătorii se ceartă cu arbitrul? Dar amintește-ți că arbitrul întotdeauna câștigă disputa. Cuvântul arbitrului este întotdeauna decisiv. Uneori jucătorii sunt scoși de pe teren dacă se ceartă prea mult. Așadar, nu te certa cu arbitrul tău prea mult, el te va scoate poate de pe teren. Spune: "Ok, Doamne. Voi face ce spui." Rezolvă lucrurile, apoi mergi mai departe. Cum știi că este suflat fluierul? Îți vei pierde pacea. Pacea este arbitrul. Dacă ești agitat sau tulburat cu privire la ceva, și vii la o întâlnire de adunare în acea stare de agitație a inimii, nu trebuie să-ți deschizi gura. Agitația va ieși din gura ta. Nu vorbi niciodată atunci când ești agitat. Și acasă, dacă ești agitat cu privire la ceva, cel mai bun mod în care poți să o binecuvintezi pe soția ta este să-ți ții gura închisă. Când ești agitat, arbitrul a suflat din fluier. Corectează acest fault. De fiecare dată când inima ta este agitată, ceva este în neregulă. Pacea lui Hristos să fie arbitrul tău.